Öt egyszerű tipp, hogy az esküvőd tényleg rólad szóljon

Öt egyszerű tipp, hogy az esküvőd tényleg rólad szóljon

4771

Minél nagyobb esküvőt tervezel, annál nagyobb az esélye, hogy lesznek olyan vendégek, akik nem ismernek téged, vagy a párodat.

Ceremóniamsterként mindig arra törekszem, hogy a vendégek teljesebb képpel térjenek haza a párról az esküvőről.
Szerencsére ma már sok szolgáltató törekszik az egyedi kiszolgálásra, arra, hogy számotokra egyedi és személyre szabott esküvőtök legyen.

Egyedi esküvői torta
Egyedi esküvői torta

Ezért minél inkább személyre szabod a nagy napot, minél inkább belecsempészed az egyéniséged, annál jobban meg tudod mutatni magad a szélesebb rokonságnak és a soha nem látott ismerősöknek is.

Tehát, hogy a lehető legemlékezetesebbé tedd a ceremóniát, ossz meg magadról apró részleteket: az érdeklődési köröd, a hobbijaid, a kedvenc ételeid, színeid, és személyes történeteid mind-mind képezzék részét az eseménynek.

 

 

Nem tudod, hogyan csináld? Segítek öt lehetséges megoldással!

 

1.) Vintage vagy modern menyasszony?

Gondold végig, miket szeretsz. A rusztikus építészetért rajongasz? A vintage hoz lázba? A tengerpart a kedvenc tartózkodási helyed? Bármi is legyen, próbáld meg valahogyan belecsempészni az esküvő stílusába, ezáltal a vendégeid képet kapnak arról, ki is vagy valójában. Tipp: ha semmi nem jut eszedbe, kérdezd meg legjobb barátaidat, hogyan írnának le téged, milyen stílust társítanak hozzád!

2.) Készíts kis sztorikártyákat!

Ossz meg a násznéppel rövid, vicces sztorikat magatokról. Vagy vond be őket a játékba, és vedd rá őket, hogy ők írjanak rólatok egy-egy érdekes mondatot. Az ehhez hasonló játékok segítenek megtörni a jeget az asztaloknál, ráadásul a vendégek nem csak megfigyelőként, hanem résztvevőként lehetnek jelen az esküvődön.

3.) Az első tánc

Válassz olyan dalt, ami a leginkább passzol hozzátok! Imádtok salsázni? Egy diszkóban ismerkedtetek meg? Tükrözze ezt az esküvői táncotok is. Légy önmagad – ez a tánc és ez a dal most csak rólatok és a szerelmetekről szól.

4.) Kedvenc ételeitek a menüben és a torta

Ha megoldható, és az alap kaják mellett szerepeljenek kiegészítőként:
Szervezd az esküvői menüt a kedvenc konyhátok köré. Olasz? Indiai? Francia? Mutasd meg a meghívottaknak, miket esztek a hétköznapokban. Válaszd ki az adott konhya különlegességeit, vagy állíts össze többféle ínyencséget bemutató menüt. Az esti buliban szolgálják fel a kedvenc süteményedet.
Ha nem tematikus az esküvő, a menyasszonyi tortán a figura már beszédes lehet, ami kaár pecás, számítógépes, mesefigurás, lego-s, stb. lehet.

5.) Számozás helyett nevezd el a vendégasztalokat

Használd fel kedvenc tárgyaidat, hobbijaidat, zenéidet, hogy az unalmas számozás helyett neveket adj a vendégasztaloknak. Ha pl. imádsz utazni, add a kedvenc városaid neveit, ha szereted a virágokat, nevezd el különböző virágfajták után az asztalokat. Még tovább gondolhatod a dolgot, és a kitalált névhez kapcsolódó apró tárgyat helyezhetsz el az asztalokon. Pl. az “orchidea” nevű asztalon egy szál orchideát, és így tovább.

Mit gondolsz ezekről a kreatív tippekről? Milyen ötleteid vannak még? Oszd meg velünk kommentben!

A lényeg, hogy: Legyen tánc!

Barna László
Ceremóniamester, esküvőmanager
az egyedi esküvők és a tudatos jó fej párok ceremóniamestere