Az esküvőtök a Ti Nagy Napotok!

4454

Életetek egyik, ha nem a legfontosabb, legnagyobb horderejű döntését hoztátok meg akkor, amikor elhatároztátok, összeházasodtok.

Sok pár van így ezzel, ám sok kívülálló szerint az esküvő a mindennapokhoz tartozik, hiszen így van ez, ismerkedünk, járunk, szeretjük egymást, összeházasodunk – ez az élet rendje.

De Ti a családotok tagjaival, rokonaitokkal, barátaitokkal bizonyára olyan különleges formában szeretnétek tudatni, amilyen különleges és megismételhetetlen ez a nap számotokra.

Amikor az esküvői meghívót választjátok, már szinte minden megvan, legalábbis a helyszín és elképzelésetek a dekorról.

Az esküvői meghívó – a nyilvánvaló „értesítési”funkcióján túl – számos további üzenetet is hordoz: tartalmában és esztétikájában is tükrözi, előrevetíti a stílusotokat és az esküvő hangulatát. A meghívó igazából egy első impulzus, és fontos, hogy minden olyat is elmondjon az esküvőről, amit nem lehet beleírni, mégis szerepeljen rajta, benne, az összes olyan információ, amit szeretnétek vendégeitekkel tudatni. A mai meghívó készítési technológiák és lehetőségek mellett csak a fantáziátok szabhat határt annak a megszámlálhatalan megoldásnak, amely a rendelkezésetekre áll.

Azt javasoljuk, válasszatok a stílusotoknak, egyéniségeteknek, a rendelkezésre álló időtöknek és nem utolsó sorban a pénztárcátoknak megfelelő megoldást, hogy pont olyan legyen a meghívó, amilyet szeretnétek. A számos meghívóféleséghez sokféle áron lehet hozzájutni, és bizony a nagyon különleges, egyedi sem jóval drágabb a tömeggyártott, készen kaphatóknál.

 A nagy kérdés:

Milyen legyen a meghívó?

Bármilyen. Nincs szép, nem szép, kicsi, nagy. Készíttessetek vagy készítsetek olyat, amit a ti stílusotokat tükrözi, amely illeni fog az esküvőtök arculatához – legyen olyan, amilyet ti szeretnétek, és akiknek elkülditek, pontosan tudni fogják róla, hogy ti magatok választottátok és nem vásári bóvlit, előregyártott tömegcikket vásároltatok a sarkon.

Szerintünk nem érdemes trendekhez, divatokhoz, elvárásokhoz, konvenciókhoz alkalmazkodnotok, hiszen az esküvőtök szervezésénél is érdemes minden momentumot úgy alakítanotok, hogy majd jól érezzétek magatokat, hogy minden, ami jelen van, ami történik, az semmi másról ne szóljon, mint arról, hogy örömmel, jókedvűen szerveztétek és vesztek részt ezen a nem mindennapi eseményen.

 Legyen szép!

Mi a szép? Mindenkinek más tetszik, ráadásul olyan sokféle meghívóból lehet választani a hazai és külföldi cégek kínálatában, hogy ember legyen a talpán, aki képes mindent végignézni és aztán választani. Érdemes inkább úgy készíttetni a meghívót, hogy a tervezésnél lehető legtöbb szabadság álljon rendelkezésetekre, érdemes a választott meghívót tényleg a ti egyéniségetekhez, stílusotokhoz igazítani.

Léteznek olyan meghívó kínálatok, amelyben számtalan alaptípus közül tudtok válogatni, kiválaszthatjátok a papírt, a színeket, a tipográfiát, a grafikát, a borítékot, valamint egyedi elemekkel – saját monogram vagy grafika – bővíthetitek és tehetitek igazán egyedivé. Ha így készíttetitek a meghívótokat, az biztosan nem fog „szembejönni az utcán”, és tényleg egyedi darabot kaptok, ráadásul nem is túl drágán.

Legyen egyedi!

Az előre elkészített sablonok korlátozzák a lehetőségeket, ezért azok számára, akik minden részletében egyedi meghívót szeretnének, az egyedi tervezést és gyártást ajánljuk. A tényleg tehetséges és képzett tervezőgrafikusok a tervezéstől a kivitelezésig rendelkezésetekre állnak és így készíttethettek egyedi monogramot, grafikát, fotót vagy rajzot, különleges, egyedi kalligráfiát, egyszóval bármilyen vizuális elemet terveztethettek. A tartalomhoz hasonlóan, a forma minden eleme is szabadon választható, olyan méretű, alakú, hajtású meghívót rendelhettek, amilyet csak szeretnétek.
Kiválaszthatjátok a nektek tetsző papírt és számtalan olyan produkciós eljárás – digitális- és ofszetnyomtatás, magas- és szitanyomtatás, fóliaprégelés, dombornyomás, lézervágás, lakkozás – létezik, amelyekkel a legprofesszionálisabb végeredményt érhetitek el. Kérhettek számos olyan egyedi megoldást is, amivel a meghívót tovább díszíthetitek, különböző szalagokat, csipkeberakásokat, flittereket, strasszokat akár.

Az egyediség persze nincsen ingyen, számolnotok kell a tervezői munkadíjjal, ami egy hosszabb tervezési folyamat esetén lehet több tízezer forint is lehet, és tudnotok kell, hogy az egyedi meghívókból ajánlott néhány mintadarab elkészítése is, hogy mielőtt a teljes példányszám elkészítése megkezdődik, hogy meggyőződhessetek arról, hogy a végeredmény tényleg olyan lesz, amilyet szeretnétek. Az egyedi meghívó költsége tényleg minden esetben magasabb egy már előre elkészített megoldáshoz képest.

Ám szerintünk a legfőbb szempont, hogy egy kizárólag a saját igényeitek szerint elkészített meghívót vehettetek kézbe,minden pénzt megér, és persze kicsit drágább a tömeggyártott típusoknál, de mégsem nagyon drága. Ha egy egyedileg készülő meghívó árát a teljes esküvői költségvetéshez viszonyítjuk, a meghívó ára a töredéke a többi költségnek, érdemes egy picit drágább, de prémium szolgáltatást választani.

Legyen olcsó!

Sok meghívós cég kínálja termékeit a kifejezetten alacsony árkategóriában, amely az esetek többségében elfogadható minőséget és ügyintézést takar. Ismeritek az „olcsó húsnak híg a leve” mondást – és azt kell mondanunk, hogy sajnos ez sok esetben is érvényes lehet. Egy olcsóbb megoldás nem feltétlenül annak köszönhető, hogy az eladó kisebb haszonkulccsal dolgozik, vagy megoldotta a dolgot „okosban” és ezért jobb árat tud kínálni, mint a versenytársak. Gyakran látni, hogy az alacsonyabb ár egyértelműen alacsonyabb minőséget is takar, vagy épp lassabb és nehézkesebb ügyintézést, esetleg bizonyos lehetőségek kizárását.

Érdemes tehát elgondolkodnotok azon, hogy kockáztattok, és egy olcsóbb meghívóval néhány ezer forintot megtakarítotok, de csalódtok, avagy inkább kicsivel többet szántok rá, de valóban olyan meghívótok lesz, amilyet megálmodtatok.

Találunk azonban olyan forgalmazókat is, akik kifejezetten meghívó outlet szisztémával működnek: jó minőségű meghívókat kínálnak alacsony áron, csak épp limitált a rendelhető mennyiség, például mert valamely kifutó terméküket adják, vagy épp korlátozott a színválaszték, vagy esetleg olyan jellegzetes grafikai vagy színmegoldást tartalmaz, ami eltér a közízléstől és ezért a szélesebb közönség számára kevésbé, de egy egyedi ízlésvilágnak inkább megfelel. E konstrukcióban kiváló meghívókhoz lehet hozzájutni alacsony áron.

Legyen olyan, amit én csináltam!

Sokakban felvetődhet az ötlet és az igény arra, hogy ne egy erre szakosodott cégtől vásároljon meghívót, hanem elkészíti maga. Fontos azonban tudni, hogy az így készülő meghívó nem feltétlenül lesz olcsóbb, mint egy vásárolt. Hiszen, ha mindent magatok csináltok, meg kell vásárolnotok a szükséges eszközöket, például a sniccert, vonalzót, valamint az alapanyagokat is, például a pauszpapírt, kartont, borítékot, szalagot, amelyek kiskereskedelmi ára biztosan magasabb, mint a gyártó cégek beszerzési árai. És ami lényegesebb, hogy időt kell rászánni. Melyik az a menyasszony akit ne érdekelne jobban a meghívó készítésénél a ruhája, a sminkje, a haja, a csokra és így tovább?
Ha mégis meghívókészítésre adjátok a fejeteket, keressetek profi segítséget: több tervező is kínál már letölthető sablonokat az interneten, amelyek kifejezetten a házi meghívókészítéshez lettek optimalizálva. Megvehettek egy előre elkészített grafikai sablont, amelybe valamilyen számítógépes program segítségével applikálhatjátok a saját meghívó szövegeket és akár egy otthoni nyomtatón kinyomtathatjátok. Így nem kell mindent a nulláról kezdeni, de mégis egy hozzáértő által készített terv alapján dolgozhattok. Az ilyen megoldást kínáló cégeknél a szükséges alapanyagokat és kiegészítőket – papír, boríték, stb. – is megvásárolhatjátok.

A meghívó nem csak egy papír. A meghívó az esküvőtök hírnöke. Nincs olyan, hogy milyennek kell lennie. Mi azt kívánjuk, a készítése során is legyen örömötök benne, amikor elkészült, örüljetek neki nagyon!