Hogyan vonjam be a vőlegényem az esküvőszervezésbe?

4598

Hogyan vonjam be a vőlegényem az esküvőszervezésbe?

Elég frusztráló, amikor a jegyespár egyik tagja – jellemzően a férfi – egyáltalán nem érdeklődik az esküvőszervezés iránt, sőt, hidegen hagyja a dolog.

Senki sem látott még álmából felriadó vőlegényt, hogy – „Te jó ég, azt álmodtam az ültetőkárta betűtípusa nem az volt amit megrendeltünk és az asztalközépen futó organza árnyalata sem az volt emit elképzeltünk!”

Természetes, hogy csalódottságot érzel, hiszen ez a ti nagy napotok. A férfiak sokszor úgy érzik, hogy az ő szerepük véget ér a lánykéréssel, és most már csak annyit kell tenniük, hogy megjelennek a ceremónián. Hozd a tudtára konkrétan, hogy ennél többet vársz tőle!

Mivel a legtöbbjük elég rosszul olvas a jelekből, az őszinte párbeszéd célravezetőbb, mint a sértődött arckifejezések és az utalgatások. Ha világossá teszed, hogy bánt téged a dolog, hogy teljesen kivonja magát a szervezés alól, biztosan jobban igyekszik majd. Mondd el neki, hogy számítasz rá és szükséged van a segítségére, hiszen nem egyszerű feladattal álltok szemben.

Próbálj olyan feladatokat rábízni, amelyeket élvezhet. Például a zenék kiválasztása, a zenekar megtalálása, vagy az alkoholos italok megrendelése. Check this link 6 aus 49 quoten

 

Vess be egy apró trükköt: a férfiak jól reagálnak az eldöntendő kérdésekre. Ahelyett, hogy megkérdeznéd, milyen színeket használjatok az esküvői dekorációban, mutass neki mintákat, és kérd meg, hogy válasszon!

Kérd a véleményét mindenről, mit szeretne és mit nem. Ha érzi, hogy az ő elképzelései is fontosak, jobban megnyílik majd.

Sokuknak csak egy kis noszogatásra, egy kezdőlökésre van szüksége, de ha a beszélgetés ellenére is teljes érdektelenséget mutat, az nem jó jel, és érdemes elgondolkodni rajta, vajon tényleg ez-e a közös utatok.

Mondjátok el nekik a definíciót- szlogent:

„Mert minden férfi életében eljön az a pillanat, amikor megmondják neki, hogy melyik nap, hány órára legyen felöltözve és megborotválkozva” Barna László Lagziguru

A srácok is élvezik ám a maguk módján az esküvőt, tehát legyetek velük türelmesek!

Barna László Ceró
Ceremóniamester, esküvőmanager
az egyedi esküvők és a tudatos jó fej párok ceremóniamestere
http://www.cero.hu