Menyasszonyi ruhapróba

7888

Amikor egy menyasszonyt megkérdezünk, hogy mi a legfontosabb az esküvői szervezkedésben, 99% azt mondja, a tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztása.

Azonban vannak kivételek akik irtóznak a gondolattól, hogy a szalonokat járják ruha után kutatva.

Nekik is segít a következő írás a választásban.

A legtöbb menyasszony korábban még nem volt menyasszonyi ruhát próbálni és lehet, kicsit stresszes, mert nem ismeri a dolgok menetét.
Amikor időpontot egyeztetünk a szalonnal, érdemes megkérdezni milyen időtartam a ruhapróba, hány ruhát lehet próbálni, lehet-e fotózni, illetve a ruhaméretet is érdemes egyeztetni. Azt is jó tudni, ha van konkrét modell ami után érdeklődünk, éppen próbálható-e. Így már felkészültebben lehet érkezni a próbára.

Érthető, ha kicsit fél attól, hogy egy idegen személy előtt kell félmeztelenre vetkőznie és tőle kell tanácsot kérnie a választáshoz. De semmi vész, mindenki a legjobbat akarja!

Sokszor előfordul, hogy a felpróbált és amúgy neki tetsző ruhában nem érzi jól magát a menyasszony. Ez nem véletlen, mivel egy minőségi menyasszonyi ruhában rengeteg a felhasznált anyag, a szabása igyekszik az alakot kiemelni ezért sokkal kényelmetlenebb mint a hétköznap használt ruháink. Viszont egy tökéletesen beigazított menyasszonyi ruha javít a testtartáson is.

A ruha kiválasztásához olyan, hozzánk közel álló személy segítségét is kérhetjük, akinek a véleményében megbízunk és tudjuk, hogy nem fogja a saját elképzelésünket elnyomni. Elég kellemetlen lehet, ha valaki tudja, hogy egy sellő fazonú ruhában szeretne az oltár előtt állni, viszont a segítő egy nagy abroncsos ruhára próbálja rábeszélni.

Próbáljunk fel többféle stílusú ruhát, mert nem biztos, hogy az előre eltervezett fazon lesz a legmegfelelőbb.

A szalonban mindig mondjuk el, milyen érzés a ruhában lenni. Ha nem jó, azt is. A szalon munkatársa azon van, hogy segítsen és elölről-hátulról ismeri a készletet, tud ajánlani alternatívát.

 

Sok szalonban nem engedik fotózni a ruhákat, de ez nem lehet akadály a későbbi választásban. Pontos jegyzetet kell csinálni minden felpróbált ruháról, ugyanazon paraméterek alapján. Lehet pontozással is értékelni az elemeket.
A fontosabb dolgok amiket értékelni kell: szín, vonalvezetés, alapanyag, kényelem.

Az is fontos lehet, hogy nincs szükség arra, hogy 20-30 szalont végig próbáljunk, mert minél több ruha lesz rajtunk, annál nehezebb a választás. Érdemes először az interneten tájékozódni, és előre szelektálni.

A menyasszonyi ruhaválasztással foglalkozó TV műsorok erősen túljátsszák az egész folyamatot. Sokszor nem jön a „hú-ha” érzés, könnyezés, a legtöbb ember nem ennyire érzelmes. De ez nem jelenti azt, hogy nincs meg „A ruha”.
Mindenkinek önmagában kell eldöntenie, hogy mit szeretne és nem kell mindenkinek megfelelni.

Ezzel együtt egy kellemes időtöltésnek érdemes felfogni a dolgot és nem szabad elfelejteni, hogy ez csak egy részlete az esküvői előkészületeknek és minden a nagy napon áll össze egy egésszé.