3 híres tervező – Kik állnak a ruhamárkák mögött?

5489

Ismerősen csengő nevek, akiknek a ruháiból bestsellerek lesznek és akiknek a ruháiért világszerte menyasszonyok milliói rajonganak.

Kik azok a tervező zsenik, akik valóra váltják a menyasszonyok álmait? Ismerd meg őket közelebbről:

Rosa Clara

„Számomra a hirtelen divat trendek nem mérvadók. A divat sokkal kulinárisabb ha magába foglalja a hagyományt és a kortalan dolgokat: kifinomultságot, nőiességet. Éppen ezért a ruháim stílusa modern és nagyon minimális. A Rosa Clara menyasszony szinonimája a modern báj, az ártatlanság és az elegancia. Tervezőként legelőször az anyag minősége érdekel, mert ebben rejlik a menyasszony ruhájának erőssége. Én magam tervezem meg a ruhákhoz használt szöveteket. A csipkét Dél-Franciaországban készítik el, a hímzéseket Olaszországban, – hogy csak kettőt említsek. Minden apró részlet figyelmet kap: varratok, szegélyek, a ruha teljes felülete aprólékosan megmunkált. A kollekció a világon mindenhol kiszolgálja a legigényesebb menyasszonyokat. Fontosnak tartom, hogy a Rosa Clara menyasszony azt érezze: Tökéletes.”

Hol kaphatóak itthon? Kattints a linkre! Rosa Clara ruhákat forgalmazó szalonok

 

Kang Chun Lin

„Tény, hogy az Enzoani ruhák egyediek. Nagy figyelmet fordítok a részletekre. Igazából rajongok a különleges applikációkért és a gyöngyözésekért, amelyeket minden egyes darabnál kézzel készítünk. Mikor tervezek egy ruhát, leginkább a kényelmet tartom szem előtt, mert bár a menyasszonyok személyisége és stílusa eltér, de a végső szempont az, hogy kényelmesnek érezzék a ruhájukat ezen a különleges napon. Megalkotni egy történet kezdetét, felelősség. Fontos hogy egy tervező hű maradjon a saját esztétikai érzékéhez és legyen benne minden szenvedélye. Szenvedély nélkül nagyon nehéz bármit is jól csinálni.”

Hol kaphatóak itthon? Kattints a linkre! Enzoani ruhákat forgalmazó szalonok

 

Vera Wang 

„Kétségtelen, újrafogalmaztam az esküvői ruha küllemének határait. Nekem az esküvői ruha alkotás nem csak kreativitás. Van egy pszichológiai része is. A menyasszony egyéniségét kell megragadni.” Amikor a menyasszony megkérdezi – Mi a legjobb tanács, amit adnék neki az esküvője napján? -, én mindig ugyanazt a választ adom: Légy önmagad. Aki feleségül vesz téged, annak szeret, aki vagy és nem azt akarja, hogy valaki más légy, hanem azt hogy önmagad légy. Ha soha nem viseltél kék szemhéjfestéket, miért tennéd az esküvőd napján? Ha a hajad egyszerűen viseled, miért festenéd hirtelen más színűre vagy csinálnál valami nagy frizura változtatást? Számomra az esküvő a tiszteletről és a másik fél őszinte elfogadásáról szól. A divatban sok szempontból hatalmasak a szakadékok. A White esküvői kollekcióm nagyon sokat jelent a számomra, mert ezzel a kollekcióval képes vagyok azokat a nőket elérni, akik különben soha nem viselnek Vera Wang-et. Ugyanis én el sem tudom képzelni, hogyan lehet élni kényeztetés nélkül.”

Hol kaphatóak itthon? Kattints a linkre! Vera Wang ruhákat forgalmazó szalon Londonban