Haagen Imre – A Több mint Ceremóniamester

3881

Hiszek abban, hogy egy esküvő nem játék! Hiszem, hogy az érintettek életének egyik, ha nem a legfontosabb napjával nem illik hazardírozni! Hiszem, hogyha egy pár megadja nekünk a bizalmat, és egy napra valójában a kezünkbe teszik az életüket, akkor azzal nem élhetünk vissza. Kutya kötelességünk, tudásunk legjavát nyújtani. Egy dologban mindig következetes vagyok. Mindig, minden esküvőt úgy celebrálok végig, mintha az a saját esküvőm lenne. Számomra alapvetés, hogy ceremóniamesteri szemszögből a tökéletes esküvőhöz nem kell más, mint megfelelő mennyiségű romantika és megfelelő mennyiségű humor, természetesen minden esetben egyedileg igazodva az ifjú pár személyiségéhez! A ceremóniamesteri pozíció egy bizalmi állás, akár egy fogorvos, vagy egy nőgyógyász. Éppen ezért az a legfontosabb, hogy egy adott Ifjú Pár és az adott Ceremóniamester, lehetőleg nagyságrendileg ugyanazt értse a „Tökéletes esküvő” fogalma alatt.

Azt mondják, nincsenek véletlenek, de sok-sok évvel ezelőtt, énekes-műsorvezető-dalszövegíró-rádiós-szinkronszínészként, tényleg véletlenül fogtam bele elsők között a ceremóniamesterkedésbe. Azonnal megéreztem, hogy ez egy olyan terep, ahol képességeimnek hála, más lehetek, mint a többiek. Szóval így lettem én „A” Több, mint Ceremóniamester. Hiszen majd’ minden esküvőn, a moderátori és koordinátori teendők mellett énekelek, verseket szavalok, sőt színészi és költői vénámat is segítségül hívom, ha kell. Viszont sokoldalúság ide vagy oda, természetesen mindig szem előtt tartom, hogy egy esküvő nem önálló est, azaz mindig mindent csak mértékkel és ízléssel, igazodva a párok stílusához!

Több száz esküvővel, azaz számtalan élménnyel, meglepetéssel és megoldandó feladattal a hátam mögött, mára elmondhatom, hogy az esküvők világával kapcsolatban, annak ellenére, hogy a jó pap holtig tanul, nem igazán érhetnek meglepetések.

A ceremóniamesterkedés mellett alapítója, zenekarvezetője és frontembere is vagyok a valóban profi zenészek alkotta Chilli Jam Session Partyzenekarnak. Bár alapvetően sokkal előbb voltam énekes, mint ceremóniamester, esküvőkön mégis előbb dolgoztam ceremóniamesterként, mint zenekarként. Mostanra úgy alakult, hogy szerencsére leginkább, – de nem kizárólag – 2in1 dolgozom, azaz egy kézben összpontosul a két feladat, és ez a megoldás pedig, ha hiszik, ha nem, a házaspárok számára is könnyebbséget jelent. És mielőtt felmerülne a kérdés, hogy miként egyeztetem össze ezt a két igen fontos pozíciót, mindenképpen meg kell említenem, hogy rajtam kívül négy! kiváló énekes van a zenekaromban. Szóval már csak ezért is szerencsés embernek mondhatom magam. 🙂

Haagen Imre