Jurec Miklós ceremóniamester

4268

Jurec Miklós vagyok, 37 éves és Balatonalmádiban élek. Két kislányom van, akik bearanyozzák hétköznapjaimat és az esküvők utáni vasárnap reggeleket. 🙂 Évek óta foglalkozom ceremóniamesterkedéssel, ezalatt az idő alatt sok esküvőt tudhatok a hátam mögött  az ország egész területéről. Csak egyéni vállalkozóként, hivatalos formában, szerződéssel, számlával dolgozom, ezzel is biztosítva „ügyfeleimet” az általam végzett munka komolyságáról, szakmaiságáról.

Úgy gondolom, hogy ezek azok az adatok, amelyek személyemről érdemlegesek, viszont sokkal fontosabb, hogy hogyan is képzelem én el az esküvőt!? Fontosnak tartom, hogy már a kezdetektől számíthattok a segítségemre. Többszöri találkozót kell beiktatni, amelyen minden részletet egyeztetünk, hogy aztán a nagy napon az én általam készített és az általatok jóváhagyott forgatókönyv alapján történjen minden. Amikor elérkezik az esküvő napja, a ceremóniák elejétől számíthattok rám. Egyeztetek a szolgáltatókkal, összefogom a munkájukat, mintegy egységes csapatot képezve.

Fontosnak tartom, hogy a násznép is tisztában legyen vele, hogy ki vagyok én, miért vagyok ott, mik a játékszabályok, és hogy folyamatos kommunikációval minden egyes napirendi ponton részt tudjon mindenki venni és előre tudják, mi is fog következni.

Véleményem szerint egy ceremóniamester nem akkor dolgozik meg a pénzéért, ha a lakodalom tele van játékokkal, versekkel ( hiszen ez esetben vőfély lenne a keresés középpontjában ), hanem ha gördülékenyen, nem erőltetetten, zökkenőmentesen vezetem át a násznépet egyik programból a másikba. Természetesen szükség van olyan elemekre is, amelyekkel egy bulit be lehet indítani, vagy be lehet vonni a násznép többi tagját is a lakodalomba, de ennek nem feltétlenül a már megszokott, hagyományos játékoknak – mint pl. a tojásgörgetésnek – kell lennie. Munkám során számtalan olyan játékot, hangulatjavító ” eszközt ” kísérleteztem ki, amelyek bizonyítottan működnek, így nem lesz unalmas, egyöntetű az este. Ha bármi történik, az a lakodalom menetébe a legjobban illeszkedő időpontban, lendületesen kerül lebonyolításra. A ceremóniamester az este folyamán a játékokat sem erőlteti. Ha a helyzet megkívánja, mert lapos a hangulat, mindig van a tarsolyában valami, amivel felrázza a tömeget, de nem szakít meg táncblokkot egy játék miatt.

Azt szoktam mondani, hogy ezen a napon én leszek az a személy, akire minden esetben lehet számítani. Mivel évek tapasztalata és esküvők sokasága van a hátam mögött, tudom, hogy milyen váratlan helyzetre, hogyan kell reagálni úgy, hogy ebből a násznép semmit ne érzékeljen.

Úgy gondolom, hogy a fenti pár mondatban összefoglaltam a ceremóniamestert az én felfogásom szerint. 🙂

JurecMiklós
ceremóniamester
+36205840198
www.jurecmiklos.hu