Gondolatok a jegyes fotózásról…

7712

Sokan zavarban vannak, ha fényképezik őket, és nehezen tudnak természetesen viselkedni a kamera előtt az esküvő napján, amire esetenként rátesz egy lapáttal, hogy alapból feszültséget tud okozni az időhiány, a fotózás közben várakozó násznép stb…,  és mindez rányomhatja a bélyegét a képekre.

 

Alternatíva lehet a külön napon tartott kreatív fotózás, de annak előnyeiről (és egyéb összetevőiről) a következő cikkben szeretnék írni Nektek.


Bár tapasztalt esküvői fotósként azt mondom, a meglévő összhang miatt a legfeszélyezettebb pár is feloldható közvetlenséggel és humorral, de a kívánt fesztelen hangulat még könnyebben kialakulhat, ha a nagy napon nem az első közös fotózást ejtitek meg a fotósotokkal.
A jegyes fotózás (Engagement session) remek alkalmat nyújthat egy főpróbára, ahol bepillantást nyerhettek a választott fotós instruálási stílusába, kialakul egy oda-vissza ható és működőképes kommunikációs csatorna, megszokhatjátok milyen érzés a kamera előtt pózolni, és kialakul egy baráti nexus köztetek. Ennek segítségével magabiztosabban várhatjátok a nagy napot, és az esküvői képek még élettel telibbek és természetesebbek lehetnek.

A jegyes fotózás egy könnyed, laza hangulatú, fesztelen alkalom, s ezért a fotói különböznek az esküvői, formálisabb képektől, ahol minden kép csak a nagy nap eseményeihez kötődik.
Olyan, mint egy kalandos kirándulás, gyakorlatilag egy megörökített szerelmes randevú, idilli, önfeledt pillanatokból áll, ami csakis kettőtökről és a szerelmetekről szól, s a hangulata, érzelemvilága, szépsége olyannyira egyedülálló, amilyen maga a jegyesség is.


A helyszínválasztásban is megjelenhet szerelmetek egyedisége. Ha létezik egy hely, mely különleges jelentőséggel bír számotokra, legyen az az első randevú, vagy a lánykérés helyszíne, egy bájos kávézó, egy gyönyörű park, egy hangulatos vízpart, egy romantikus kapualj…, mind helyet kaphatnak a jegyes fotóitokon.


Emlékértékén túlmutatóan pedig haszna lehet a jegyes fotózásnak, hogy egy jól sikerült kép Rólatok akár az esküvői meghívókon, a dekorációban és a szeretteiteknek szánt ajándékokon is főszerepet kaphat!