Fehér Péter bűvész – ceremóniamester

4057

Magamról:

2006 óta veszek részt esküvőkön ceremóniamesterként, évenként 23-27 esküvőt lebonyolítva. A hétköznapokban szinkronszínészként dolgozom, ezért a hangommal sokszor találkozhattatok filmekben, reklámokban.

Életem fontos része a szórakoztatás. 2004 óta tanulom a bűvészmesterséget és 2008-ban alkalmaztam először esküvőn, amivel nem várt sikert értem el, az ifjú párnál és a násznépnél is. Ezután kezdtem el átdolgozni és tesztelni azokat a trükköket, amikről úgy gondoltam, hogy megállják a helyüket egy lakodalomban. Ezek többnyire nem hosszú „varázslatok”, hiszen nem bűvészestet tartok az esküvőkön. Interaktív mutatványokról van szó, amelyeknek az ifjú pár vagy a vendégek a részesei, illetve amelyek célja a megfelelő hangulat megteremtése a soron következő eseményhez. Egy-két évvel később egy rendezvényszervező mondta el, hogy már bűvész-ceremóniamesterként emlegetnek. Így lettem az ország első és eddig egyetlen bűvész-ceremóniamestere.

A ceremóniamester feladatai:

Mostanában többször hallottam, hogy a ceremóniamester olyan, mint a vőfély, csak láthatatlanul végzi a munkáját. Ezzel nem értek egyet. A jó ceremóniamester csak megjelenésében és stílusában tér el a jó vőfélytől. Polgári eleganciával jelenik meg és nem rímekben beszél. De akkor mi is pontosan a ceremóniamester feladata?

Előzetes időpont egyeztetést követően a ceremóniamester találkozik a jegyespárral, ahol mindent átbeszélnek a nagy nappal kapcsolatban. A jegyespár felvázolja az elképzeléseit, a ceremóniamester pedig, a megbeszéltek alapján elkészíti a „forgatókönyvet”, ami alapján a munkáját végzi majd. A találkozás célja természetesen nem csak a forgatókönyv elkészítése, hanem egymás megismerése is.

Az esküvő napján a ceremóniamester segíti az ifjú párt, és a többi szolgáltató munkáját, az első pillanattól kezdve. Gondoskodik az egymást követő események – a szertartás, a csoportfotózások, csokordobás, stb. – gördülékenységéről. Terelgeti a vendégeket, felkonferálja a soron következő programot. A násznép hangulatát követve játékokat is levezényel, ha éppen kiürül a táncparkett.

Mindeközben – itt valóban láthatatlanul – irányítja a háttérmunkát, tartja a kapcsolatot a többi szolgáltatóval: a konyhával, a felszolgálókkal, a fotóssal, videóssal, a zenekarral vagy DJ-vel.

www.feher-ceremoniamester.hu
feher.ceremonia@gmail.hu
https://www.facebook.com/ceremoniamester.feherpeter