Esküvőhelyszín kiválasztás

3981

Hol legyen az esküvő?  Az egyik legfontosabb eldöntendő kérdés már az esküvő megszervezésének legelején. A megfelelő esküvő helyszín kiválasztása nem könnyű, elkell fogadni a szülők, vendégek elvárásait, de soha NE adjátok fel álmaitokat ez a TI napotok lesz.

 

Nem vagyunk egyformák, ezért a tökéletes esküvőhelyszín mindenkinek más jelent.

Legyen különleges, legyen egyedi…
A kiválasztott helyszín gyakorolja az egyik legnagyobb hatást az esküvő hangulatára.

Érdemes tehát különös figyelmet szentelni a lehetséges helyszínek között a következőkre:
– a legjobb választás, ha az esküvői ceremónia helyszínen is megtartható

biztosítsanak szállás lehetőséget a messziről érkezőknek
– abban az esetben, ha sok gyermek vesz részt az esküvőn legyen gyerekszoba – esetleg az esküvő idejére babysitter vagy animátor,
– legyen megoldott az őrzött parkolás,
– a helyszín földrajzi elhelyezkedése, könnyű megközelítése,
– legyenek egyéni adottságai: panoráma, vízpart, kastély, stb.

A helyszín választás veszélyei

Ár-értékarány a költségek elsőre az egyik helyen olcsóbbnak tűnhetnek, míg a másik helyszín drágább lehet, de figyeljetek a különböző szolgáltatásokra. Mit tartalmaz a bérleti díj, a menü ár?  Bútorozás benne van-e a bérleti díjban, az étkezéshez szükséges eszközöket (teríték, szalvéta, pohár) tartalmazza-e a menü ár.

Van olyan catering ahol külön díjat számolnak fel a teríték- és bútorozási díjra.

Időjárás, rossz időjárási viszonyok esetén van-e elegendő fedett, esetleg fűtött tér? Erre az esetre rendelkezésre áll-e a “B” terv?

Vendéglátás, milyen a konyha, rugalmasok a kéréseiteket illetően, a kapcsolattartó személy mennyire segítőkész? Megfelelő létszámú felszolgáló személyzet.

Az esküvőszervezést nagyban segíti, ha a helyszínnek van esküvői koordinátora, de az Ő személye sem helyettesítheti a profi esküvői segítőket. Esküvőszervező a szervezés teljes folyamatában Veletek van, minden kérdésre tudja a választ. A Nagy Napon az általatok kiválasztott vőfély vagy ceremóniamester, lehet a profi házigazda, aki a Ti és a vendégeitek kényelmét figyelembe veszi az előre egyeztetett programok lebonyolítást precízen vezeti. Akárhogy is az életed sokkal könnyebb lesz azáltal, hogy valaki más veszi át a felelősséget, kezeli a részleteket. Ezek az esküvői segítők gyakran még pénzt is spórolnak Nektek!

Nem vagyok híve a pazarlásnak, hiszen az idő értékes mindenkinek. Hatékonyan kell a tökéletes helyszínt megtalálni, az időt jól beosztva koncentrálni a lényeges pontokra.
Javaslat: minden esetben előre egyeztessétek a helyszín bejárás időpontját, ezzel megelőzendő a felesleges utazás vagy a hosszú várakozási idő.  A személyes megtekintés előtt már kérjetek írásos ajánlatot. A pontatlan, hiányos, összecsapott ajánlat már add egy képet a helyszínről. Azt is vegyétek figyelembe, ha már az ajánlat pontatlan, sok információ hiányzik az is képet add a hozzáállásról… és akkor mi lesz később?

Báthory Ildikó

A Sacelláry kastély és a RIVER garden vezetője.