Debreceni Krisztina szertartásvezető, ceremóniamester

2101

2006-ig keresgéltem az utam, egyetemeket tanfolyamokat végeztem el; nyelveket tanultam, próbáltam rálelni hogy mi az a munka, amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni. Néhány év után, amit multinacionális cégeknél töltöttem el, rá kellett jönnöm, hogy nem az én világom a 4 fal közé zárt munka. Hiányzott a szabadság és a kreativitás és legfőképp az emberekkel való közvetlen kommunikáció.

2007-ben találtam rá arra, amit valóban kerestem: az esküvők varázslatos világát. Esküvőszervezőként kezdtem az utam, de néhány év után felismertem, hogy más területek még jobban vonzanak. Páromnak, Szitunak köszönhetően komolyan betekintést nyerhettem a ceremóniamesterségbe, ugyanis amellett hogy több mint 700 esküvő már a háta mögött van, ő működteti az ország egyetlen ceremóniamester és vőfélyképző tanfolyamát, ami komoly alapot biztosított számomra.

Német és angol nyelvtudásomnak köszönhetően mára már főként két illetve háromnyelvű ceremóniamesterként vagy szertartásvezetőként dolgozom esküvőkön.

Nagy kihívás és felelősség ismeretlen emberek álmainak a valóságba történő átültetése,  de számomra épp ettől szép ez a szakma. A legfőbb motiváció, ami miatt szerelmese vagyok a munkámnak az pedig az a boldog és elégedett mosoly az Ifjú házaspárok arcán, mikor az elképzeléseik valósággá válnak.

Debreceni Krisztina  szertartásvezető, ceremóniamester