Így válassz vőfélyt, vagy ceremóniamestert!

4112

Összetett a kérdéskör, de kiemeltem nektek a legfontosabbat, hogy ne hibázhassatok!

Fogjuk meg a dolgot az érdemi része felől! A vőfély, vagy ceremóniamester a felel a Nagy Napotok lebonyolításáért! Ez azt jelenti, hogy az ő dolga kiszolgálni a Ti igényeiteket, összefogni, koordinálni, szórakoztatni a násznépet, sőt, a lakodalmatokon lévő szolgáltatatók (konyha, fotó, videó, zenekar és/vagy dj) megfelelő informálása, és vezetése is! Ha egy kicsit belegondoltok ebbe, akkor látható, hogy ez egy hatalmas felelősség! A párjaimnak az első találkozókon szoktam mondani, hogy ez nem az az esemény, ami ha nem sikerült jól, nem baj, majd a következő jobb lesz, mert bízunk benne, hogy nem lesz következő! Innentől ennek kell tökéletesnek, vagy legalább közel tökéletesnek lennie, így a felelősség még inkább megugrik!

A fentiekből látszik, hogy mennyire kiemelt szerep a vőfély, vagy ceremóniamester munkája. Ha ezt látjátok, megértitek, miért nem javasolt jó cimborát, vicces, de teljesen amatőr barátot felkérni erre a szerepre! Olyan embert célszerű ellenben fogadnotok, akiből kinézed, a referenciái, a tapasztalata, a fellépése alapján elhiszitek, hogy képes megbirkózni a felelősséggel és ezzel a munkával! A választáskor ennek kell a szempontnak és a fő döntő érvnek lennie!

Árak, és ami mögötte van!

Földrajzi helytől és önmaguk pozicionálásától függően elképesztő színes árlistát fogtok kapni, ha ajánlatot kértek! Az 50 000 Ft-os díjtól határ a csillagos ég! Nincs viszont olyan, hogy az ötvenezres vőfély nem jó, vagy a háromszázezres tökéletes, lehet mindez akár fordítva is, higgyétek el, nem ez a lényeg! Az a fontos, hogy az ár mögött mi van! Megkapjátok-e azt a munkát, azt az embert, aki a fent részletezett felelősséget vállalja, és nem roskad bele!

A másik szempont az árak értékelésekor, hogy arányban áll-e a feladat kiemelt jellegével, és bár ismétlem magam, de a felelősséggel? Ha az esküvőtök összköltsége 1,5 millió forint, akkor biztos nem választotok valakit plusz harmincezer forintért, akiben jobban megbíztok? Magasabb esküvői keret esetén még inkább fontos a kérdés! Érdemes ebbe belegondolni!

Ritkán van ilyenem (önfényezés a köbön, de tényleg), de ha az első találkozón úgy érzem, hogy vacillál a pár, azt szoktam kérni tőlük, hogy akkor nézelődjenek még! Találják meg azt az embert, akitől megnyugodhatnak, tökéletesen szimpatikus, és számukra meg is fizethető! Mindezek egyszerre! A Nagy Napot ugyanis, együtt fogjuk végigcsinálni, a vőfélynek fogod elmondani, ha tele a hócipőd a ruháddal, átöltöznél előbb, vagy ha az egyik vendég túl ittas, és zavar a teremben, sétáltassák meg a barátok, de hogy még extrémebb példákat mondjak: varrtam már menyasszonyi ruhát a szoknya alá bújva, ahogy „helyiektől” is vettem már „ezeröccászé” nadrágszíjat, mert a vőlegényé kényelmetlen volt! A mi feladatunk a felelősség és a „tűz közelsége” miatt is kiemelt bizalmi poszt, azaz olyan embert válasszatok, akinek elhiszitek, hogy képes erre!

 

Béla vőfély