Lendvai Niki szertartásvezető

3793

Lendvai Niki vagyok, szertartásvezető.

2005-ben csöppentem bele az esküvőszakmába.

Egy kedves barátunk kérte, hogy tegyük személyesebbé az esküvőjét azzal, hogy Menyhárt Balázs barátunk legyen a ceremóniamestere, én pedig segítsem őt a munkájában.

 

Nagyon élveztük, így akkor és ott úgy döntöttünk, hogy ezzel szeretnénk foglalkozni a jövőben.

2007 óta vezetek esküvői szertartásokat.

Az elmúlt 10 évben sokat változott a szakma, sok-sok új trend született, de számomra a legfontosabb már a kezdetektől az volt, hogy a párok egy olyan szertartásnak lehessenek főszereplői, amilyenről mindig is álmodtak.

Sokszor alakul úgy, hogy nem csak a szertartáson van szerencsém részt venni, hanem az esküvő egészén jelen lehetek. Jó érzés számomra, mikor hajnalban hatalmas ölelésekkel és puszikkal köszönünk el a pároktól, és tényleg szívből örülnek, hogy minket választottak.

A szertartásvezetésen kívül műsorvezetéssel is foglalkozom időnként, amit mindig nagyon élvezek, de a szívem örökre az esküvőké marad.

Voltak nehéz pillanatok, s időnként – főleg a szezon vége felé – nagyon el tud fáradni az ember, de büszke vagyok rá, hogy az ország nagy részében megfordultam már.

Szeretem megismerni a kollégákat, s igen jól esik, amikor ismerős arcokat üdvözölhetek egy-egy esküvőn.

Szerencsésnek érzem magam, hogy szertartásvezetőként más olyan szertartásvezetőkkel is megismerkedhettem, akik ugyanennyire szeretik a munkájukat, és egymást tisztelve, tudunk jókat beszélgetni, sztorizgatni, vagy ha úgy alakul, egymástól segítséget kérni.

Küldetésemnek tartom, hogy a párok ne pótmegoldásként válasszanak szertartásvezetőt, hanem annak biztos tudatában, hogy ezzel magukat és a kedves vendégeiket is megtisztelik egy olyan ünnepi ceremóniával, ami nem fog többé visszaköszönni sehol, mert egyedi, s mert csak nekik íródott.

2016-ban az Év esketője díjra jelölt a szakma, ami nagy megtiszteltetés volt számomra, hisz ez azt igazolja vissza, hogy jó úton járok.

Szeretném továbbra is ezt az utat követni.

Kicsit őrülten, szívből és nagyon sok nevetéssel. Mert ez vagyok én.