Agárdi Gábor esküvői fotós (Digilab)

3925

Ki is vagyok én?
Most ugye jöhetne a klasszikus gyerekkorom óta szeretek fotózni szöveg, ami nem is áll távol a valóságtól ám az esküvői fotózáshoz amivel foglalkozok nem sok köze van.
A fotózásnak ez az ága talán az egyik legösszetettebb. Egyszerre kell jó divat, tárgy, étel, riport, táj és portré fotósnak lenni egy kis pszichológusi fűszerezéssel. Számomra is sok év tanulás előzte meg azt a pillanatot, amikor el mertem vállalni az első esküvői fotózásomat egyedül. Ennek lassan 10 éve és az esküvők világa magával ragadott annyira, hogy mára kizárólag fotózással foglalkozom.
Ez a fajta szabadság a képi világomban is visszaköszön. Nem követem a trendeket, a különféle divatirányzatokat. Olyan képeket szeretek készíteni, melyek most is és sok év elteltével is kedves emlékeket ébresztenek a párokban, a képeken szereplő személyekben. Kerülöm az erőltetett, beállított dolgokat, helyettük inkább a pillanat varázsát szeretem elkapni, ami egyszeri és megismételhetetlen. Egy esküvő pedig a maga érzelmekkel teli világával remek környezet ehhez. Az elkapott pillanatok megörökítéséhez elengedhetetlen, hogy a fotós a lehetőségekhez mérten észrevétlen maradjon, ezzel is tiszteletben tartva, hogy az esemény főszereplője nem Ő hanem az ifjú pár. Így a munkámat igyekszem észrevétlenül, az események menetének legkisebb megzavarása nélkül végezni akár egyedül akár ketten dolgozunk.
Ha később a pár végignézi az így készült képeket és felelevenedik benne a nagy nap hangulata, akkor jó munkát végeztem.

Agárdi Gábor – esküvői fotós