Esküvői meghívókról általában

4436

Hogy milyen esküvői meghívókkal is találkozhattok, amikor esküvőtökre készültök?
Két nagy csoportra tudjuk osztani a kínálatot:
Az esküvői meghívó kártyákra és az egyedi meghívókra.
Nézzük is, hogy mi a különbség a két típus között!

I. Esküvői meghívó kártyák

Nagyon sok weboldalon ugyanazokat a kártyákat találjátok. Hallottam én is sokszor menyasszonyoktól, hogy „Majdnem mindenhol ugyanaz van.” Miért is van ez? Ennek oka, hogy számos forgalmazót találunk, akik nagykereskedésekben megvásárolják a külföldről importált meghívó kártyákat, vagyis viszonteladók. Ebben az esetben további szolgáltató bevonásával, vagyis nyomdákkal aktualizálják a meghívókat, melynek sokszor az az eredménye, hogy megnő a hibaszázalék is.

Az esküvői meghívó kártyákra jellemző, hogy egyedi ötletekkel abszolút nem variálható. Adott a grafika, a dizájn, a papír anyaga és színe. Még csak minimális szinten sem tud megjelenni a jegyespár saját stílusa, hisz’ a szalag helyét, színét nem lehet változtatni, a kis gyöngyöt is csak oda tudjuk ragasztani, ahol annak helye ki lett alakítva és még sorolhatnánk. A betűstílust és színt tudjuk variálni, több szabadságot nem engednek a kártyás esküvői meghívók.
Előnyként lehet azonban megemlíteni, hogy ezek a meghívók gyakran dobozokban állnak a viszonteladóknál, tehát ha gyorsan szükségünk van az esküvői meghívóra, akkor csak a nyomdát kell megsürgetnünk és máris a kezünkbe vehetjük, nem kell rá annyit várni, mint egy kézzel készített egyedi meghívóra.

II. Egyedi esküvői meghívók

Mitől is lesz egyedi egy meghívó? Tegyünk fel néhány kérdést, amit jómagam is naponta hallok az érdeklődő jegyespároktól:
Mennyire lehet egy adott típuson belül saját elképzelést megvalósítani?
Választhatok más hátteret, vagy csak az a gyűrű, virág, esküvői grafika lehet a meghívón?
Választhatok más papír típust és színt?
Megjeleníthetem az esküvő színvilágát már a meghívóknál is?
Saját fényképpel készülhet a meghívó?
A betűszín módosítható?
Szalag és egyéb dekorációs elemek választhatók? Pl.: Szalag helyett csipke?
Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolunk, akkor elmondhatjuk, hogy jó úton járunk afelé, hogy egyedi esküvői meghívónk legyen a nagy napra.

Fontos, hogy ebben az esetben egy igazán kreatív esküvői meghívó készítő még a weboldalán megjelenített kínálathoz képest is rugalmas tud lenni, maximálisan figyelembe tudja venni a Jegyespár kívánságát. Ezt azért teheti meg, mert saját maga tervezi az esküvői meghívókat, tehát tudja módosítani, formálni, míg egy gyárban elkészített meghívót úgy kapunk meg, ahogy azt a katalógusban láthatjuk. Tehát fontos eldöntenünk még a meghívó választás, keresgélés előtt, hogy melyik utat választjuk és hogy mennyire szeretnénk a saját egyéniségünket megjeleníteni már a meghívás pillanatában.

 

+3620-4219585
https://www.meghivoborze.hu