Amin áll, vagy bukik: alkohol az esküvőkön!

6142

Nézhetjük a násznép és a buli oldaláról, de akár szolgáltatói oldalról is, az alkohol az esküvőkön kiemelt jelentőségű eszköz, amivel fontos megtalálni az arany középutat!

Ha esküvő, akkor buli, ha buli, akkor ivás! Sokan egyszerűsítik le így a képletet, amiben van is némi igazság, de nem árt mégis óvatosnak lenni! A legtöbb Ifjú Pár szeretné, ha lazább lenne minden vendég, könnyen oldódnának fel, mulatnának, igazi, fergeteges bulit csapnának az esküvőjükön. Még több Ifjú Pár, talán az összes, gondolja azt, hogy nem szeretné, ha dülöngélő, netán agresszív részegek legyenek a lakodalmukon, az ilyen állapot következményeként a mosdók tisztaságáról ne is beszéljünk.

Ahhoz, hogy a végleteket elkerüljük, a lehetőséget kell megadni a vendégeknek arra, hogy fogyasszanak, kínálni szabad, erőltetni viszont tilos! Részemről nem vagyok a pártján az ivós játékoknak, csúnya vége is lehet ezeknek, ha túlzásba viszik! Ha nem is lesz valakiből lakodalomra nem illő részeg, és elalszik békésen egy széken, nem zavaró, de mégis lemarad az eseményekről, nem mulat az Ifjú Párral, és így tovább. Azt gondolom, hogy felnőtt emberek vagyunk, mindenki el tudja dönteni, hogy mennyit, miből és mikor iszik, így mindenkinek a belátására és nem mellékesen, a józan eszére van bízva, hogy mennyit fogyaszt az ábrándos nedűkből.

A legérzékenyebbek!

Nem csak a násznép ivása fontos, de az Ifjú Páré is! Gondoljatok bele, hogy néz ki, ha egy vőlegény este tíz órakor nem tudja, merre van az előre, vagy ha egy menyasszonyból például „depressziós” részeg válik, az hogy néz ki? Azt szoktam javasolni a párjaimnak, hogy nyugodtan lehet inni, de ésszel érdemes: egyrészt nem csak az Ifjú Pár vagytok a Nagy Napotokon, hanem a házigazdák is, nem lenne jó, ha a miattatok érkezett vendégek azt látnák, hogy nem tudtok magatokról! Másrészt abba fontos belegondolni, hogy mindenki Veletek szeretne inni egyet, számoljátok ki, ez mennyi is lenne! Senki nem bírna ki egy ilyen „kört” két lábon!

Vendégek és a főszereplők mellett a különösen érzékeny kör, alkohol szempontból (is), a szolgáltatói kör. Mindenki hallott rémtörténeteket akár totál részeg vőfélyekről, de az alkoholtól felbátorodott, csajozó fotósokról, vagy a hangokat eltévesztő, részeg zenészekről, és még sorolhatnám! Személy szerint én nem iszom alkoholt az esküvőkön, szerintem nekem, mint a Ti jobb kezeteknek, karmesternek kell a tiszta fej ahhoz, hogy minden úgy történjen, ahogy azt elképzeltétek, de ez az én döntésem, nem szükséges ennyire spártainak lenni! Nem hiszem, hogy ha egy fotós megiszik egy pohár sört, életlenek lesznek a képek, ahogy azt gondolom, hogy pár korsó nedű egy zenekar esetében még segíthet is a megfelelő lazaság elérésében, de esetünkben nagyon fontos, hogy meglegyen az arany középút! Erről mindenképpen érdemes a személyes találkozókon is szót ejteni, rákérdezni, hogy egyértelmű legyen az elvárásotok, a Ti értékrendetek. Azután megint csak bízni kell a józanészben.